Jeugdweek 2023

Verslag zomerweek 2023

Het moment dat we aankomen bij de accommodatie begint het kamp echt! Als leiding zijn we er een paar uur eerder voordat jullie komen, we drinken even koffie met elkaar en dan gaan we aan de slag. Versieren, kamerindeling, binnen en buiten gezellig aan kleden, boodschappen uitladen, koffie en thee zetten voor de ouders, soep op zetten (alles vers) en dan komen de eerste deelnemers ...
De week en de acco is gevuld met leven, lachen en samenzijn. Elke dag starten we sowieso met stille tijd, daarna een heerlijke brunch en dan studie. Of als we een dag weggaan, maken we ons klaar, en vertrekken naar de plaats van actie. Terug in het kamp is het tijd voor de maaltijd en het corvee, genoeg vrije tijd om vervolgens aan de avondstudie en het avondprogramma te beginnen.
De stille tijd bestaat uit het lezen en overdenken met elkaar van Gods Woord, in kleine groepen kun je daar van gedachten wisselen. Kopje koffie of thee mee en uiteraard een stuk ontbijtkoek erbij. De rust is even teruggekeerd ...

De studies zijn een vast terugkerend element in de jeugdweek, het thema is altijd gerelateerd aan het thema van de week. We proberen jullie iets te leren vanuit Gods Woord, maar bovenal dat je een levende relatie met Hem mag hebben.
We hebben in de jeugdweek gekozen voor brunch zodat, we met een vol programma, lekker veel tijd hebben voor leuke dingen. En voordeel: maar 2 keer afwassen op een dag!
De activiteiten van deze week waren: klompvaren, waterskiën, Alleskunner, boys and girls night, overleven in de natuur, barbecue, en een geweldige Bonte avond met diner in stijl.

We hopen dat je zo een beetje een idee hebt van waarom jij het leuk gaat vinden tijdens de Aktieradius-Jeugdweek!
Komend jaar gaan we naar Duitsland, vlakbij de accommodatie zijn voldoende activiteiten om met elkaar een geweldige week te hebben. We zien er al naar uit en onze voorbereidingen zijn in volle gang om er weer een leuke gezellige mooie week van te maken.

Leiding Jeugdweek 2023

Hieronder vind je de leiding van de jeugdweek. Zo leer je ze alvast een beetje kennen!

Robert en Petra

Wij zijn Robert en Petra Paas, de trotse ouders van 3 jongens: Joran (16), Rowan (13) en Ivan (11). Wij wonen in Stadskanaal.

Na jaren als Aktieradiusleiding mee te zijn geweest van het kinderkamp zijn we in 2022 gestart als hoofdleiding van de jeugdgroep.

Het is geweldig om te zien hoe prachtig de jeugd het vindt om in gezelschap te zijn van leeftijdgenoten die, net als zij, ook met Gods Woord bezig willen zijn. Wij, maar ook onze eigen kinderen, hebben ervaren dat ze tijdens de kampen bijzondere herinneringen en vriendschappen hebben opgedaan.
We vinden het fijn om daaraan bij te dragen en de jeugd op een ontspannen manier meer inzicht te geven in Gods Woord. Samen hierbij stilstaan en de gesprekken die jongeren onderling met elkaar hebben, geeft vaak inzicht in het feit dat ze niet de enige christen zijn in een wereld waar alles draait om de mens, aandacht en wetenschap en waarin het lijkt of we geen God meer nodig hebben. 

We hebben er met elkaar weer zin in om de jeugd een fijne vakantieweek te bezorgen waarin het  Woord van God centraal staat, maar waar daarnaast ook aandacht is voor ontspanning, socializen, sport, spel en muziek. Wees welkom in ons kamp!

Christian

Ik ben Christian de Lijster, getrouwd met Palina en vader van Lydia, Mila en Sasja. Al een aantal jaar ben ik ontzettend blij dat mijn kinderen een week op Morgenroodkamp mogen. Niet omdat ik ze zat ben, maar vooral omdat ik weet dat ze een week lang met vrienden en vriendinnen mogen genieten van coole activiteiten, samenzijn, gesprekken voeren en ontdekken hoe het geloven in God in elkaar steekt. Dit jaar mag ik voor het eerst als leiding een weekend meegaan.

Ik houd erg van mountainbiken, windsurfen en trompet spelen. In mijn vrije tijd werk ik als optometrist en mag de hele dag kijken in één van de mooist geschapen organen van het lichaam, het oog. De bewondering die ik elke dag nog heb voor de perfectie van dit wonder deel ik graag met iedereen.

Peter

Mijn naam is Peter Pieterson en ik ben geboren in Dordrecht, ‘k ben ooit verhuisd naar Nieuw Buinen / Stadskanaal en daarna nog een keer naar Harderwijk. Daar heb mijn vrouw Elina leren kennen. Ondertussen zijn we alweer 17 jaar getrouwd en hebben we drie kinderen. Jarno is 15, Myrthe is 12 en Sven is 9.  Met zijn vijven wonen we met veel plezier in Putten.

Prediker 12:1 zegt: "Gedenk dan uw Schepper in uw jongelingsjaren ...". Deze tekst stond vroeger in ons jeugdhok op de muur. Steeds meer zie ik het belang ervan in. Gezellig als jongelui samenkomen en bezig zijn met God en Zijn Woord. We leren het onze eigen kinderen, maar ik wil dit ook graag uitdragen in het jeugdweekteam van Aktieradius.

We hebben een mooi team, er is ruimte voor een grap en een grol, maar goede gespreken mogen zeker niet inbreken. Ik hoop met mijn enthousiasme iets bij te kunnen dragen.

Otto en Marjan

Hallo, wij zijn Otto en Marjan van der Leer.

We gaan mee met het jeugdkamp als keukencrew.
Deze week verzorgen wij de inwendige mens met heerlijk eten. We draaien al heel wat jaren kamp mee en blijven het een feest vinden om dit met jullie te beleven. Uitzien wat voor mooie belevenissen de Heer dit jaar voor ons allemaal in gedachten heeft! 

Wij kijken er al naar uit ... jullie ook?

Henriƫt Smit

Ik ben Henriët Smit. "Vroeger" ging ik zelf als deelnemer mee met de junioren- en jeugdkampen. Dit waren altijd hele mooie, gezellige, leerzame en waardevolle weken! Ik heb meerdere jaren leiding mogen zijn bij het juniorenkamp en dit jaar ga ik voor het eerst mee op jeugdkamp! Ik zie uit naar een week waarin we God nog beter mogen leren kennen! Ik hoop op een fijne week vol gezelligheid, mooie gesprekken, sportieve activiteiten en een fijn samenzijn met z'n allen!!

Tjalke Keizer

Hoi! Mijn naam is Tjalke, ik ben 24 jaar oud, studeer en woon in Den Haag. Vroeger ben ik als kind meerdere keren meegegaan op verschillende kampen, dit waren altijd prachtige avonturen waar ik enorm positief op terugkijk. Ik kijk er naar uit om met jullie een mooie, leuke, ontspannende, verdiepende, gezellige enz. enz. enz…. week te beleven. Tot snel!