Kinderkamp 2018

Verslag: Beestenboel - Dieren in de Bijbel

50 kinderen, 13 leiding, heerlijk weer, prachtige omgeving en een mooi programma. Fantastische ingrediënten voor een mooi kamp. Want dat was het!

Een aantal kinderen werd gebracht door de ouders een ander deel van de kinderen kwam - samen met een aantal leiding - met de bus. De reis naar het prachtige Limburg was voor de meesten wat langer dan in voorgaande jaren. Toen alle kinderen er waren, begonnen we direct met het programma. Een kennismakingsspel. De sfeer zat er gelijk al goed in. De kinderen deden enthousiast mee. De dagen erna genoten we van het heerlijke weer! Veel zon en hoge temperaturen. Eigenlijk ging er geen dag voorbij zonder dat we iets met water deden.

Elke ochtend hadden we meteen na het opstaan stille tijd. Een moment om stil te zijn en te luisteren naar wat God zegt tegen jou. We mochten ook luisteren naar elkaar. Wat ons bezighoudt, wat we mooi en soms moeilijk vinden. We mochten leren dat we alles wat er in ons leven gebeurt, aan God mogen vertellen.

Na het ontbijt hadden we een samenkomst waarin we een Bijbel verhaal hoorden, heerlijk gingen zingen en een tekst leerden. Het thema voor de week was: 'Beestenboel, dieren in de Bijbel'. Wat hebben we mooie verhalen gehoord: Jona in de vis, uittocht uit Egypte met het bloed van het lam, Abraham, Izak en de ram, Daniel in de leeuwenkuil, Bileam en de ezel. God werkt door alles heen.

 

Daarna konden we ons creatief uitleven met de crea. Je kon kiezen wat je wilde maken. Van een portemonnee, papier marche, tot een kapstok en nog meer. Ook dit kon lekker buiten in de schaduw.

De middagen waren heel divers: een prachtige speurtocht via een app. Op het eigen veld, hebben een achtkamp gedaan, een heerlijk waterspel en levend ganzenbord. 's Avonds  deden we soms nog een spel, en op de meeste avonden werd er een vervolgverhaal verteld. De kinderen zaten dan ademloos te luisteren naar de avonturen van Rowan.

De laatste middag hebben we in groepen de bonte avond voorbereid. Altijd spannend om iets te gaan doen, maar het was geweldig. Ieder kind kon zijn of haar talent laten zien.

Inmiddels hebben we als leiding de evaluatie gehad. We zijn het erover eens dat we een prachtig kamp hebben gehad waarin God centraal stond. We mochten de kinderen vertellen Wie God is en wat Hij voor ons gedaan heeft. We mochten ze vertellen dat God van iedereen houdt, wie je ook bent en wat je ook gedaan hebt. Prachtig om te zien dat de kinderen dit geloven.

Op naar volgend jaar!

Riejanne van der Knaap