Juniorenkamp 2018

Verslag: DOE NORMAAL

Dit jaar verbleven we met een groep van zo'n veertig tieners in het dorpje Ransdaal in Zuid-Limburg. Een speldenknop op de kaart, maar wat een grootse omgeving! Het kamp-thema van dit jaar was 'Doe normaal!': Welke norm meet jij jezelf aan? Let je daarbij op je omgeving, wil je het liefst zo normaal mogelijk zijn, en wat voor gedrag hoort daarbij? En welke norm komen we eigenlijk in de Bijbel tegen? Staat deze niet haaks op die van de wereld?

Iedere dag werd gestart met stille tijd: in groepjes gingen we uiteen om na te denken over een gedeelte uit de Bijbel. Traditiegetrouw is dit voor een aantal van de junioren wat zware kost voor de vroege morgen. Desondanks wisten ze aan het einde van de week toch de kern van de boodschap te onthouden.

In de middag was er tijd voor ontspanning, hoewel inspanning hier misschien beter op de plaats is: watergevechten, een nachtspel, mountainbiken, kanoën, je kunt het zo gek niet bedenken of het stond op het programma. Door de aanhoudende en indringende warmte moesten we soms wat rustiger aan doen, maar daartegenover brachten de spellen met water weer extra plezier!

Gelukkig stond er na zo’n drukke dag weer een heerlijke maaltijd klaar, waarna we aan het avondprogramma begonnen: vaak werd er een kleine dienst gehouden met een Bijbelstudie over het thema, maar soms werd dit afgewisseld met een workshop. Door middel van bijvoorbeeld toneel of knutselen werd aan het thema een visueel beeld gegeven.

Al met al kijken we dankbaar terug op een geweldige week en zien we uit naar het reünieweekend in november!

Laurens Keizer