Juniorenkamp 2017

Terugblik

Dit jaar mocht ik als leiding mee met het juniorenkamp van Aktieradius, de jeugdwerkafdeling van het Morgenrood. Van jongs af aan ging ik zelf ook met deze kampen mee en de ervaring leert dat ieder kamp een prachtige week is. Ook deze editie mag aan dat rijtje worden toegevoegd: want wat hebben we geweldige dagen met elkaar gehad!

We verbleven met een groep van veertig tieners in de leeftijd van 12 tot 15 jaar in de omgeving van Hellendoorn. Het thema dat we dit jaar behandelden, was: 'Gigantisch!'. Aan de hand van het verhaal van David en Goliath bespraken we 'giganten' waar je in je leven tegenaan kunt lopen. Denk dan bijvoorbeeld aan angst, zonde en leugen. Centraal daarbij stond Gods 'gigantische' onvoorwaardelijke liefde.

Iedere dag werd gestart met stille tijd: in groepjes gingen we uiteen om na te denken over een stuk uit de Bijbel. Traditiegetrouw is dit voor sommigen wat zware kost voor de vroege morgen, maar desondanks wisten ze vaak de kern te onthouden. In de middag was er tijd voor ontspanning, hoewel 'inspanning' hier misschien beter op z'n plaats is: watergevechten, nachtspellen, mountainbiken, een attractiepark, je kunt het zo gek niet bedenken of het stond op het programma.

Gelukkig stond er na zo'n drukke dag weer een heerlijke maaltijd klaar, bereid door Otto en Marjan van der Leer. Daarna begon het avondprogramma. Deze stonden vaak in het teken van een serieus onderwerp, zoals een Bijbelstudie over het thema, of een workshop.

Al met al kunnen we terugkijken op een prachtig kamp. Niet alleen vanwege het thema dat we met elkaar mochten behandelen, maar ook omdat we met zo'n groep bij elkaar mochten komen. We kijken uit naar het reünieweekend in november!

Laurens Keizer

Juniorenweekend 17-19 november 2017

Voor het komende najaar staat er weer een Juniorenweekend gepland. Voor de één een soort reünie; voor de ander een kennismaking met het juniorenkamp. Hoe het ook zij: je bent van harte welkom! Houd deze pagina in de gaten. Dit weekend gaat plaatsvinden in Ermelo. De prijs is € 55,00. Aanmelden kan alvast via het opgave-formulier.

Check onze Facebookpagina en zie voor jezelf hoe tof iedereen het heeft gehad en laat je overtuigen door de verhalen en foto’s!