Jeugdweek 2018

Verslag: Volhouden tijdens de jeugdweek 2018

Nee, na een verkeerde weg te zijn ingeslagen en in de warmte van die dag was de afstand echt te lang. De mountainbikers moesten opgeven. Zij konden niet volhouden tot het einde van de tocht. Illustratief voor het zomerkamp 2018? Nee! Want juist in deze week hebben we geleerd dat we alles mogen verwachten van de God van de volharding. Hij werkt Zijn plan uit in ons en wij worden aangespoord in Zijn volharding vol te houden. Met het lied van Kees Kraaijenoord – Houd vol – begonnen we na te denken over het thema ‘Houd vol’! En werden we verrast door de studies over leven met een onzichtbare God, leven in gehoorzaamheid en volharden in het gebed. We stonden stil en spraken lang na over workshops als ‘wat is jouw kijk op de wereld (worldview) en het huwelijk?’. We zochten ontspanning aan het water, al wilde het vlotbouwen niet altijd vlotten. We voeren over het meer van Robertville, lagen ook aan datzelfde meer en genoten van de maaltijd van ons nieuwe koksteam! Gemiddeld lagen de temperaturen ondanks de hete zomer een paar graden lager dan in Nederland. We hadden ook weer een prachtige groepsaccommodatie. Alleen Monschau was niet echt een stadje voor ons. De gemiddelde leeftijd, aldus opgemerkt door een van de kampers, lag toch wel boven de veertig. En van shoarma hebben ze in dat kleine plaatsje waarschijnlijk nooit gehoord ...

Het kamp was vol en wij hielden vol. Vol van alle indrukken gingen we naar huis met de wetenschap dat - hoe ons leven ook zal verlopen na het kamp - de God van alle volharding met ons meegaat.

Ronald Lammers

Kom nagenieten tijdens het jeugdweekend in november. Als je afgelopen zomer niet meegeweest bent, ben je natuurlijk ook welkom!